Vi ste ovdje: Početna stranica > Mi o nama > Riječi života

Red u mislima vodi u pozitivnu komunikaciju s našim bližnjima


Red u mislima vodi u pozitivnu komunikaciju s našim bližnjima

Gabriele, proročica i izaslanica Božja za naše vrijeme objasnila je ovu temu u  Kozmičkoj životnoj školi  od 19.11.2000. Kratak izvod:

Kako mogu napraviti red u mojim mislima? Mi znamo da svaki trenutak nosi bezbroj misli. Veliki misaoni lanci jure kroz našu svijest, ali nekim mislima se bavimo stalno, ponekad satima, čak danima. Te misli moramo preispitati:

Zašto se stalno izgrađuju ove misli svakog sata, da, često dan za danom ponovno? Iza ovih misli stoji naš ego. Ego, naš niski ja nam time želi nešto reći. Mi nismo nešto prevladali. Budući da je naš živčani sistem kroz razmišljanje, razmišljanje i razmišljanje u akciji, mi ćemo biti u mogućnosti vrlo brzo preispitati naše misli s malom riječi „zašto“. - Zašto neprestano mislim isto ili slično?

To zašto nam pomaže i mi ćemo, ako želimo, vrlo brzo otkriti da smo na primjer uvrijeđeni; da od našeg bližnjeg nešto očekujemo, što ovaj ne čini; da ga mrzimo ili smo mu zavidni i slično. Tu opet vrijedi: Na čemu sam mu zavidan? Zašto ga mrzim? Pa što uopće želim od njega? Tada ćemo postupno otkriti da nam on, ono što od njega želimo, uopće ne može pružiti. Mi često samo projiciramo u našeg bližnjeg i vjerujemo da on ima nešto što mi nemamo.

Onda bi mogli dalje pitati: Što imam od toga, ako ovo ili ono posjedujem? I ako sada imam ili posjedujem ono, na čemu sam zavidio bližnjem – koliko dugo će to biti dobro? Tada vrlo brzo primjećujemo da ono što nam svijet poklanja, vrlo brzo nestane, izbriše se iz naše svijesti i mi smo opet nesretni.

Ali mi želimo biti sretni, sretni iz nutrine. Dakle trebamo promijeniti razmišljanje i reći: „Gospodine, te misli koje sam neprestano slao mom bližnjem, želim proraditi. Molim te, pomozi mi da prepoznam niskost svoga ega da se pokajem od srca i da više tako ne mislim i ne postupam.“ Ako smo očistili, onda kod ponovnog nastupanja sličnog postupno dolazi do zahvalnosti: „Hvala, da se sada opet mogu prepoznati. Hvala da ovo egoistično što još uvijek nosim, mogu pokajati i očistiti uz pomoć Duha.“

Činimo li tako, iz naše nutrine se razvija sloboda. Mi se sve manje vezujemo na bližnje kroz zavist, neprijateljstvo, mržnju, želje i slično. Radosni smo da prepoznajemo naš ego. Radujemo se, što to možemo očistiti s Kristom. A to unutarnje - biti radostan - donosi zahvalnost, a iz zahvalnosti proizlazi sloboda - zašto? Jer se iz naše nutrine mogu razviti sasvim druge, unutarnje vrijednosti. A te unutarnje vrijednosti dovode do pozitivne komunikacije sa našim bližnjima. Onda više nismo sami. Mi možemo dati iz nutrine, jer korak po korak radimo red u našim mislima.

___________________________________________________________________________

Ovo je samo mali izvadak iz Kozmičke životne škole, sa Susreta svih bogotražitelja, koji se održava svake nedjelje u 10 sati u mnogim mjestima prakršćanskih susreta.

Jeste li zainteresirani? Želite li rado doživjeti susret uživo? Pobliže informacije i mjesta susreta: Univerzalno mjesto susreta


na sljedeći odsječak

 

© 2014 Univerzalni život • E-mail: info@univerzalni-zivot.hrImpresum