Univerzalno življenje – 19. August 2011, 08:34
URL: http://www.universelles-leben.org/cms/?id=350&L=6


Halo - pozor!
Tukaj je aktualen impulz za mlade:

»Moje življenjsko pravilo je hitreje, višje, dalje, nobene krize nimam na lestvi do kariere...« Ali imamo mi mladi res samo eno možnost tekati po svetu kot ego - taktiki ali obstaja tudi drugačna pot?

Gabriele, Božja prerokinja in poslanka nam je v Kozmični življenjski šoli dne 25.06. 2000 pojasnila, kako lahko koristimo svoje življenje:

»Koristiti svoje življenje«. Usmerjeno je ravno na mladino: Kaj razumete pod »koristiti svoje življenje«?

Življenje je Bog. V mladosti imamo še tako visokoleteče načrte in mnogo želja ter predstav. Toda, če si rečemo: »Pravzaprav bi si rad prizadeval za višjo etiko in moralo. Vse svoje želje, vse, kar me v mladosti še bolj ali manj mika, postavim zdaj v Božji zakon, v nauk Desetih zapovedi in Govora na gori.« Takrat bomo kmalu opazili, da naj drugih ne bi izkoriščali za svoje namene. Kajti večina misli, »ja, koristiti svoje življenje pomeni, da druge uporabim zase«. Ko pa vse to, kar si želimo, svoje misli in visoko leteče načrte postavimo v Deset zapovedi in Jezusov Govor na gori, takrat kot mladostniki zelo hitro opazimo, da se učimo tehtati, tehtati z željami. Mladina v Govoru na gori in v Desetih zapovedih opazi, da ji ni treba vsega opustiti, se vsemu odpovedati in jemati vzeti nase odpoved za odpovedjo. Pomoč pri tehtanje so prav Zapovedi, če jih pravilno razumemo in tudi Govor na gori: Kaj moram opustiti? Kaj lahko kot mlad človek storim, da se približam življenju Govora na gori in Desetih zapovedi?

Če vzamemo Deset zapovedi in Jezusov Govor na gori besedo za besedo, potem rečemo »saj moram vse opustiti«. Toda prav te zakonitosti nam pomagajo, da pretehtamo in premerimo ter uravnamo svoje življenje. Pomagajo nam, da svoje bivanje koristno uporabimo, tako da koristimo svoje življenje, kajti v nas je življenje - človek je samo kratek dogadek bivanja.

Koristiti življenje pomeni: Drugih ne uporabljam zase, temveč uporabim Božje zakone, da bi koristil življenje, ki mi ga je podaril Bog. Zakonitosti 10. Zapovedi in Govora na gori pa pomagajo pretehtati.

V jeseni zemeljskega bivanja naj ne bi bilo zagrenjenega človeka, ki bi moral vse opustiti, samo odpoved in nič drugega kot odpoved v raševini, temveč izpolnjen, dinamičen, mladosten človek. To je volja Boga, našega Očeta.

___________________________________________________________________________

Dies ist nur ein kleiner Auszug aus der  Kosmischen Lebensschule, dem  Treffen aller Gottsucher, das jeden Sonntag um 10.00 Uhr in vielen  Orten urchristlicher Begegnung stattfindet.

Haben Sie Interesse? Möchten Sie gerne eine Veranstaltung live miterleben? Nähere Informationen und Veranstaltungsorte: Treffen aller Gottsucher


zum nächsten Abschnitt