U bent hier: Startbladzijde > Dieren vragen:
laat ons leven!

Dieren vragen:
laat ons leven!Ieder rund scheidt per dag tot 250 liter methaan uit. Dat produceert wereldwijd jaarlijks 300 miljard liter klimaatgas. Miljarden schapen en geiten verhogen deze globale methaan-emissie nog op ongeveer 150 biljoen liter per jaar. Het is een vraag voor de toekomst, of wij ons verder de dagelijkse steak op ons bord en anderhalf miljard runderen op deze planeet willen veroorloven. Als de klimaatverandering überhaupt nog afgeremd kan worden, moeten alle hoofdveroorzakers erbij worden betrokken.                                                                    

Eet geen vlees! Waarom?

Op aarde leven dubbel zoveel slachtdieren als mensen. Wereldwijd worden elk jaar 45 miljard dieren voor de menselijke consumptie gedood. Hiervoor bestaat geen intelligente reden! Want:
vleeseten is wreed! Vleeseten maakt ziek!
Vleeseten veroorzaakt globale ellende!


Stop met dierproeven! Waarom?

Nog steeds worden er in Europa rond 11 miljoen dieren per jaar gekweld voor experimenteerdoeleinden. Binnen vier jaar heeft het aantal dierproeven in Europa met ca. 12 procent toegenomen, ofschoon er voor dierproeven geen verstandige reden bestaat!


Citaten van grote geesten

Wat zeggen grote geesten
...over de dieren?
...over het eten van dierenlijkdelen?
...over de jacht?
...over dierproeven?
Citaten van Goethe, Pythagoras, Voltaire, Kant, Da Vinci, Einstein, Edison, Schopenhauer, Tolstoi, Gandhi, Mc Cartney, Schweizer..


De geheimgehouden dierenliefde van Jezus

Antieke geschriften bewijzen:
Jezus en de eerste christenen waren vegetariërs.
"Het genot van dierlijk vlees was tot aan de zondvloed onbekend, maar sinds de zondvloed heeft men ons de vezels en de stinkende sappen van dierlijk vlees in de mond gestopt ...
Jezus Christus, die verscheen, toen de tijd vervuld was, heeft het einde weer met het begin verbonden, zodat het ons nu niet meer geoorloofd is, vlees te eten."
Hieronymus (332-420) Adversus Jovinianum I,18)


De Gabriële-stichting

Universeel Leven is in verbinding met de Gabriële-stichting, die levensruimte schept voor dieren


Een stem voor de dieren

"Alsjeblieft, mensen, geeft ons dieren een stem. Eet ons niet! Voelt met ons! Ervaart met ons! Dan beginnen jullie van ons te houden en dan is er vrede in bos en veld, in de stallen, in de wateren, in de lucht en in de proeflaboratoria. Dan is in de harten van de mensen Bethlehem gekomen."


Helpt mee!

Lieve diervrienden,
als jullie ook mee willen helpen om dieren te helpen:

1,- Euro helpt al! 
(Link leidt naar de bladzijde van de Gabriële-stichting)

Hartelijk dank voor jullie ondersteuning!

 

 

© 2014 Universelles Leben e.V. • E-mail: info@universelles-leben.orgImpressum