U bent hier: Startbladzijde > Wij over ons > Oerchristendom -
voor of tegen?

Oerchristendom - voor of tegen?Oerchristendom - voor of tegen?

Ieder mens moet kunnen nagaan, wat oerchristendom betekent, hoe het zich onderscheidt van het kerkchristendom en hoe het ieder persoonlijk en de hele mensheid kan helpen onze aardse problemen te overwinnen. En wat betekent het oerchristen te zijn? Oerchristen zijn wil zeggen aan zichzelf te werken en het doel, een te worden met God, onze Vader, door Christus, onze Verlosser nooit ofte nimmer uit het oog te verliezen, maar elke dag, stap voor stap, dichter bij de grote Geest te komen.


Wat zeggen de oerchristenen
over de klimaatverandering?

Is de klimaatverandering in waarheid niet een klimaatcatastrofe? Wie heeft de klimaatverandering resp. de klimaatcatastrofe teweeggebracht - God of de mensen? Kan men een wereldwijde catastrofe alleen door uiterlijke maatregelen tegenhouden? Waarom brengt de zegen „urbi et orbi“ – „de stad en het aardrond“ – geen positieve werking? Waar vinden we in deze situatie zekerheid en houvast?


Heeft God de schuld van alles?

Heeft God de klimaatverandering, de catastrofen, de toestand van de wereld en alles, wat de mensheid momenteel beleeft, geschapen? Waarom grijpt God niet in? Wie of wat is God? Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Wat geloven de oerchristenen?


Je vindt God niet in de kerk!

Waar zijn kerken voor nodig? God woont in ons!
Hoe bidden de oerchristenen? Kan ieder mens vrij bidden?
Is de leer van Jezus, de Christus, ook een natuurreligie?
Verder spannende vragen zijn het onderwerp van deze zending.


Waar komen wij vandaan?
Waar gaan we naar toe?

Hoe denken oerchristenen over reïncarnatie? Wat gebeurde er door de Verlossersdaad van Christus? Waarom leert de kerk de eeuwige verdoemenis? Hoe komen we uit de kringloop van de wedergeboorte, terug in ons eeuwige vaderland? In een kleine gespreksronde praten oerchristenen over deze vragen.


Vrij worden - vrij zijn

Waar komt het ongelukkig-zijn in onze maatschappij vandaan? Hoe ontstaan vrijheid in huwelijk en partnerschap? Waaruit ontstaat onvrijheid? En hoe komen we nu tot vrijheid, die gelukkig maakt? -Maak het beste van je dag!
Daarover spraken enkele oerchristenen in een kleine gespreksronde met Gabriële. Een uittreksel van de inhoud is hier weergegeven.


 

© 2014 Universelles Leben e.V. • E-mail: info@universelles-leben.orgImpressum