Vi ste ovde: Početna > Mi o sebi > Beseda na Gori

Prihvati svoje bližnje od srca


15. Jer ako ljubite samo one koji vas ljube, kakvu ćete platu imati? Jer i grešnici ljube one koji njih ljube. I ako činite dobro onima koji vama čine dobro, kakvu ćete platu imati? Jer i grešnici čine tako. I ako pozdravljate samo braću svoju, šta činite više nego drugi? Ne čine li tako i carinici? (Pogl. 25, 15)

Ja, Hrist, tumačim, ispravljam
i produbljujem reč:

Primi, dakle, svog bližnjeg u svoje srce i prihvati ga i onda kada te ne voli, i onda kada ti ne pomaže i kad te prezire uskraćujući ti pozdrav. Voli ti njega. Pomaži mu nesebično i pozdravljaj ga - makar samo u mislima, ako ne želi da bude pozdravljen rečima. I ovaj pozdrav iz srca, koji se šalje u mislima, ući će u njegovu dušu i doneće dobre plodove u pravo vreme.

Budite, dakle, kao Sunce: koje daje - hteo čovek da ga vidi ili ne, želeo on kišu ili oluju, tražio on hladnoću ili toplotu.

Darujte tu nesebičnu ljubav kao što Sunce daje Zemlji i poštujte sve ljude i sve što postoji. Onda ćete primiti platu u Nebu.

Ne ulagujte se ljudima. Ne pravite razlike kao što čine ljudi koji se druže samo sa onima koji misle i čine isto kao oni, a osuđuju one koji ne misle i ne čine isto kao oni.                                         napred  / nazad  /  nazad na Sadržaj

Beseda na Gori - saznajte vise o knjiziKnjiga "Beseda na Gori"

Kao Isus iz Nazareta - Hrist nam je dao Besedu na Gori i On je danas objašnjava i produbljuje preko Svoje proročke reči u Svome velikom delu objave: "Ovo je Moja reč, Alfa i Omega, Jevanđelje Isusovo- Hristova objava koju su upoznali svi istinski hrišćani u celom svetu"

Ovaj tekst je dostupan i kao knjiga "Beseda na Gori".
Knjiga se može naručiti od Izdavačke kuće Reč.

 

© 2014 Univerzalni život • E-mail: info@univerzalni-zivot.orgImpresum