Tukaj ste: začetna stran > Mi o sebi > Besede življenja

Bog nas kliče v dnu duše


Gabriele, Božja prerokinja in poslanka za naš čas, je to temo pojasnila v Kozmični življenjski šoli dne 27. 05. 2001. Kratek izvleček:

»Bog, vsemogočna moč, vas vsak trenutek kliče po neštetih ustih. Bog vas kliče v dnu duše. Vsaka celica vašega telesa je Božje razodetje. Bog vas kliče po mineralih, rastlinah in živalih. Bog vas kliče po ozvezdjih.« (Iz knjige »Notranja pot«, ki jo lahko naročite pri Verlag Das Wort

Bog, vsemogočna moč, je vedno čistost. Bog je čisti zakon, večni zakon neskončnosti. Izvlečke iz tega imamo v Desetih zapovedih in Jezusovem Govoru na gori. Vseobsegajoči zakon Božje ljubezni in modrosti doživimo samo takrat, ko izvlečke, Božje zapovedi in Jezusov Govor na gori po smislu dojamemo in izpolnjujemo.

Bog govori torej v dnu duše, to pomeni, da so vesoljni zakoni živi v naši duši. V vsaki celici je življenje. Življenje je vedno celota; je popoln, vseobsegajoči večni zakon. V vseh mineralih, rastlinah in vsaki živali je življenje. Življenje je vedno znova celota, je vseobsegajoči kozmični zakon. Minerali, rastline in živali so Božji vidiki, ki so v evolucijskem koraku k Božjemu bitju, k duhovnemu bitju. Na tej poti, evolucijski poti, se odpre popoln Absolutni zakon, ki je v vsem - v vsakem mineralu, v vsaki rastlini, v vsaki duši.

V vsaki zvezdi materialnega kozmosa je življenje, vseobsegajoei zakon. Vse čisto je v vsem. Zakaj? Ker je življenje vesoljna komunikacija. Tako je vsako bitje v komunikaciji z vsemi močmi Biti - tudi z duhovnimi minerali, rastlinami in živalmi, z vsakim nebesnim telesom. Če duhovno nebesno telo ne bilo vseobsegajoči zakon, duhovno bitje npr. ne bi moglo iti na to ali ono duhovno nebesno telo; manjkal bi magnetizem, komunikacija, v kateri je magnet.

Bog je beseda. Beseda pa je zakon. Ker pa so Božja bitja zakon, vesoljni komunikacijski zakon, imajo dostop do vseh čistih moči neskončnosti, ter so eno z vsemi bitji, z vsemi minerali, rastlinami in živalmi, z vsemi nebesnimi telesi, z vso bitjo.

Zdaj bi se morali vprašati: Kje smo mi? Ali kot ljudje imamo to notranjo komunikacijo? Tu sploh ne bi hotela govoriti toliko o ovoju, človeku, saj je človek iz te zemlje in se povrne v zemljo. V človeku, v človekovi duši pa je vesoljna komunikacija. Če so naši čuti v veliki meri očiščeni, potem sta v glavnem očiščeni tudi naša zavesti in podzavest ter imata dostop do notranje komunikacije, do vesoljnih moči biti v duši in prek duše do mineralov, rastlin, do nebesnih teles in do človekovega bitja, do njegove notranjosti.

Če se to ne zgodi, sta zavest in podzavest napolnjeni s kramo, z željami, s strastmi in s hoteti biti, kar je naravnano na ta svet. To pomeni, da je človek v komunikaciji samo s tem, kar je shranil, kar je nakopičil v možganih, v zavesti in podzavesti.

Govorimo o človeku, toda človek navsezadnje ni nič drugega kot njegovi možgani, njegova zavest in podzavest, kajti to je sčasoma tudi v njegovih celicah in v vseh telesnih zidakih. Če zdaj govorimo o možganih, potem moramo ponovno reči: Možgani niso nič drugega kot energija. Vse je energija. Tudi grobosnovnost; to je nizko nihajoča energija, v bistvu pa je vse samo energija. Človek niha tako, kot je shranjeval, kakor se je v zavesti in podzavesti sam programiral. Dostop ima do tega - samo do tega in do ničesar drugega. Sicer mnogo vidi, nima pa dostopa. Mnogo sicer sliši, a nima dostopa. Dostop ima samo do tega, kar je shranil v zavesti in podzavesti. Ko pa sta zavest in podzavest napolnjeni z vse preveč človeškim, ki kot pravimo - so negativni vidiki naravnanosti na »jaz, jaz, jaz, vse samo zame«, - takrat tudi nima dostopa do notranjosti svoje duše in prav tako ne do vseh moči Biti.

Kateri koraki nas vodijo v notranjost duše?

Če v zavest prileti nekaj iz dna duše in če smo pripravljeni hoditi po poti k Bogu – torej očistiti zavest in podzavest, tako da postopno naredimo red v svojih mislih in v svojih občutkih ter pogledamo v ozadje svojih besed, tedaj se v našem srcu razvije hrepenenje, da bi Boga vse bolj in bolj občutili, Ga vse bolj doživeli.

Naše brate in sestre lahko samo spodbujam, da gredo po tej poti! Ko napravimo red v mislih, in uredimo svoje zemeljsko bivanje, nas to naredi srečne iz notranjosti. Ta pretanjen občutek, da smo v mislih naredili red, da te ali one negativne misli ne dopustimo več, da smo očistili to ali ono, nasprotujoče torej, ki nas je dolga leta zaposlovalo - to je povsem pretanjen občutek biti srečen in še mnogo globlji prvobitni občutek hrepenenja, da bi se približali Bogu, da bi to doživeli na Notranji poti - ravno s tem, ko gremo Notranjo pot.

Če to občutite, se prebudi spoznanje, Bog obstaja, ker je ta globoka sreča, ta pretanjeni občutek hrepenenja, približati se Bogu, spodbuda iz dna duše, iz Božje ljubezni. To pride od Boga.

Takrat lahko doživimo in občutimo: Bog je v vsem navzoč. Če delamo nadaljnje korake – če gremo še naprej po poti, ki nam vsak dan pokaže nekaj več, - tako da delamo red v zavesti in podzavesti, da se možganske celice usmerijo na notrino duše, na dno duše, potem bomo občutili, da je Bog svoboda. Počutimo se svobodne. Vse bolj bomo neodvisni od mnenj in želja drugih in tudi od svojih lastnih mnenj in želja. Doživimo ali občutimo svobodo Boga.

Ne doživimo je izven sebe. To so procesi v naši zavesti in podzavesti. So dogajanja v našem telesnem ritmu, ki se prav tako spremeni in harmonizira, ker se možganske celice očiščujejo ter se zavest in podzavest usmerita na dušo, torej na notrino duše, na jedro bitja.

___________________________________________________________________________

Dies ist nur ein kleiner Auszug aus der  Kosmischen Lebensschule, dem  Treffen aller Gottsucher, das jeden Sonntag um 10.00 Uhr in vielen  Orten urchristlicher Begegnung stattfindet.

Haben Sie Interesse? Möchten Sie gerne eine Veranstaltung live miterleben? Nähere Informationen und Veranstaltungsorte: Treffen aller Gottsucher


zum nächsten Abschnitt

 

___________________________________________________________________________

Dies ist nur ein kleiner Auszug aus der  Kosmischen Lebensschule, dem  Treffen aller Gottsucher, das jeden Sonntag um 10.00 Uhr in vielen  Orten urchristlicher Begegnung stattfindet.

Haben Sie Interesse? Möchten Sie gerne eine Veranstaltung live miterleben? Nähere Informationen und Veranstaltungsorte: Treffen aller Gottsucher


zum nächsten Abschnitt

 

 

© 2014 Universelles Leben e.V. • E-mail: info@univerzalno-zivljenje.siImpresum