Tukaj ste: začetna stran > Mi o sebi > Besede življenja

Je Bog »in«? -
Da, v nas.


Gabriele, Božja prerokinja in poslanka za naš čas, je to temo pojasnila v Kozmični življenjski šoli dne 23. 03. 2001. Kratek izvleček:

Mnogo ljudi na tem svetu pravi: «Sam sem. Kje je Bog? Pušča nas same. Ničesar nima za nas. Morda sploh ne obstaja?« -

O sebi lahko rečem: Srečna sem in hvaležna, da nisem nikoli sama, ker imam Očeta, Očeta, ki je pravičen in me ljubi. Vsak od nas, vsak človek na tej Zemlji, ima Očeta, ki ga ljubi. Če verjamemo v to, da obstaja Oče, ki vsakogar od nas ljubi, se v nas prebudi hrepenenje, da bi se Mu približali, da smo pri Njemu, ker je On varnost, ker je On domovina, ker je On gotovost.

S postopnim izpolnjevanjem zakonov neskončnosti, vesolja, ki nam jih je dal Bog, naš Oče in kar smo sami globoko v svoji duši, Boga doživimo vsak dan v mnogih situacijah, Njegovo pomoč, Njegovo očetovstvo, Njegovo bližino.

V tem svetu morda ni več »in« verovati v Boga; toda jaz držim z Njim in vem da On obstaja. Vem, da je On Oče vseh ljudi, vem, da On ljubi vsakogar od nas, da je On edina varnost, da je On edina gotovost na tem svetu, da je On veliki Duh, ki nas obdaja in bi nas r a d vodil, če se pustimo voditi. Prime nas za roko, tudi po Kristusu, našem Odrešitelju ter nas vodi v tem zemeljskem bivanju - takrat, če to hočemo.

Beseda »hoteti« je v zakonu svobodne volje. K njemu naj bi  prišli  s v o  -  b o d n o. Nihče od nas ne sme bližnjega dregniti in mu reči: «Tako, zdaj stori to!« Ne sme ga prisiliti. K Bogu, našemu Očetu naj bi prišli svobodno. Svobodno naj bi izpolnjevali Njegove zapovedi, Njegove zakonitosti, iz ljubezni do Njega. Šele takrat začutimo, da Bog obstaja ter da s tem, kar se sedaj dogaja na tem svetu, nima ničesar, prav ničesar opraviti! To so ljudje, ki so se odvrnili od Boga, življenja.

Vsak posameznik pa ima možnost, da se obrne k Bogu. Toda Boga ne najdemo nekje na nebesnem svodu. Bog je v nas, globoko v naši duši. Če se obrnemo k Njemu, če se Mu torej predamo, potem bomo mirni. Mir je že namig Boga, ki bi nam rad rekel: »Bodi tih, pri tebi Sem. Pusti, da te vodim. Izpolnjuj zapovedi in Govor na gori. Izpolni končno svoje življenje, saj si globoko na dnu duše zakon ljubezni, Jaz Sem.«

Hoditi k Bogu, našemu Očetu ni več »in«, toda noben človek in nobena duša se ne bo mogla izogniti temu, da nekoč ne bi rekla: «Da, Ti obstajaš in Ti si Edini, ki mi lahko pomagaš! Kajti Ti si v Kristusu, Odrešitelju, Ti si Oče, ki je poslal Sina, da nas vodi k Očetu«.

Vsak od nas pa bo prej ali slej kot duša ali kot človek opazil: Nobene druge poti ni razen k Njemu, ker je naša duša nesmrtna. 

___________________________________________________________________________

Dies ist nur ein kleiner Auszug aus der  Kosmischen Lebensschule, dem  Treffen aller Gottsucher, das jeden Sonntag um 10.00 Uhr in vielen  Orten urchristlicher Begegnung stattfindet.

Haben Sie Interesse? Möchten Sie gerne eine Veranstaltung live miterleben? Nähere Informationen und Veranstaltungsorte: Treffen aller Gottsucher


zum nächsten Abschnitt

 

 

© 2014 Universelles Leben e.V. • E-mail: info@univerzalno-zivljenje.siImpresum