Tukaj ste: začetna stran > Mi o sebi > Govor na gori

Izpolni Božjo voljo


10. Ne bodo prišli v nebeško kraljestvo vsi, ki Mi pravijo: Gospod! Gospod! temveč tisti, ki izpolnjujejo voljo Mojega Očeta, ki je v nebesih. Veliko Mi jih bo reklo na tisti dan: Gospod, Gospod, kaj nismo prerokovali v Tvojem imenu? Ali nismo izganjali hudičev v Tvojem imenu? Kaj nismo storili v Tvojem imenu veliko čudovitih del? Potem jim bom rekel: Še nikoli vas nisem srečal; pojdite od Mene, ki delate slabo. (Pog. 27, 10)

 

Kristus, pojasnjuje, popravlja
in poglabljam besedo:

 

Kdor samo pokliče Moje ime, ne izpolnjuje pa volje Mojega Očeta, je kljub svojim na videz duhovno učinkovitim govorom in svojim na videz ustrežljivim besedam v duhu reven in ne bo šel v nebeško kraljestvo.

Kdor pa opravi nesebična dejanja, ne da bi pričakoval zaslužek in priznanje, ta izpolnjuje voljo Mojega Očeta; kajti tako kot misli in govori, tako tudi ravna.

Nesebična dejanja nastajajo samo iz občutkov in misli, napolnjenih z Bogom. Če so človekove misli nečiste, potem so tudi njegove besede prazne in njegova dejanja sebična.

Spoznajte: Kdor samo navidezno govori iz Jaz Sem, torej navidezno govori Mojo besedo in navidezno izpolnjuje dela v Mojem imenu in od tega dobro živi, je že prejel svoje plačilo. V nebesih ne bo več prejel plačila. Kdor opravlja dela ljubezni nesebično in dela za svoj zemeljski kruh, bo prejel v nebesih pravično plačilo.

Spoznajte: Duhovni kruh je duhovna hrana duše. Kruh za telo naj se zasluži po zakonu “moli in delaj”.

Duhovni kruh prihaja iz nebes in se postreže tistim, ki ohranjajo zakon ljubezni in življenja in tudi izpolnjujejo zapoved »moli in delaj«.

Zemeljsko hrano podarja Bog ljudem po zemlji. Zemeljske sadeže je treba pripraviti z delom rok. Tako je delavec vreden svojega plačila.

Spoznajte razliko med kruhom za dušo in kruhom za zemeljsko telo! Oba seveda prihajata iz enega vrelca, toda prvi je duhovni in se postreže duši, drugi pa je zgoščena snov, materija, in se daje fizičnemu telesu. Za vse, kar podarja veliki Duh, Bog, ljudem za njihovo fizično telo, je treba človeškega dela; treba je na primer sejati, obdelovati, žeti in pripraviti. Zato naj ljudje tudi človeku plačajo.

V Božje kraljestvo bo sprejet samo tisti, ki vse naredi iz ljubezni do Boga in ljudi.                                         naprej  / nazaj  /  nazaj na Kazalo

»Govor na gori«

Kot Jezus iz Nazareta nam je dal Kristus  Govor na gori. Tega danes pojasnjuje in poglablja po Svoji preroški besedi v Svojem velikem razodetvenem delu: »To je Moja Beseda, Alfa und Omega, Jezusov evangelij. Kristusovo razodetje, ki ga tačas poznajo resnični Kristijani po vsem svetu«

To besedilo je dosegljivo tudi kot knjiga »Govor na gori«.
Naročite jo lahko pri založbi DAS WORT.

 

© 2014 Universelles Leben e.V. • E-mail: info@univerzalno-zivljenje.siImpresum